Kalendář akcí

V průběhu školního roku pořádáme ve škole pro děti, rodiče i pedagogy řadu slavností, výletů, exkurzí, výukových projektů, divadelních a hudebních vystoupení a dalších akcí.

Předběžný plán akcí najdete zde. Tento plán se může v průběhu roku mírně měnit. Přesný termín vždy najdete v přehledu pozvánek níže.

Načítám Akce

« Všechny Akce

Seminář: Plastické goetheanistické umění – modelování a řezbářství rámů

11. října 17:00 13. října 16:00

Milí rodiče a přátelé školy,

srdečně vás zveme na seminář pod vedením akad. architekta Oldřicha Hozmana, kde se budeme věnovat umělecké práci: modelování a řezbářství. Každý si zvolí práci dle svých zkušeností.

Cílem semináře je osvojit si hlubší porozumění pro proměnu tvarů mezi sebou. Když objekty modelujete nebo vyřezáváte, naučíte se tvary cítit a vystihnout. Uvědomíte si, že jedno navazuje na druhé. Snažíte se, aby přechody mezi tvary byly plynulé. Prakticky to lze potom použít při navrhování tvarů nábytku nebo užitkových předmětů ve waldorfských školách.

V plastickém goetheanistickém umění se často pracuje s metamorfózou tvarů. Je to podobné, jako waldorfská pedagogika, která pracuje s metamorfózou sil, které působí v dětství na síly působící v dospělosti. Těmto silám se v anthroposofii říká éterné síly. Když se podaří, aby mohly u dítěte tyto síly v dětství proudit plynule a živě, transformují se v pozdějším věku v živé a plynulé síly myšlení. Proto to děti v prvním a ve druhém sedmiletí potřebují. Když si i jako dospělí dopřejete takové modelování nebo řezbář-ství, pomůže vám to dostat se do této živé nálady. Navíc to působí regenerativně. Při umělecké práci mentálně odpočinete. Také se duševně i fyzicky zahřejete.

Seminář bude v pátek od 17:00 do 20:00, v sobotu od 9:00 do 20:00 a v neděli od 9:00 do 16:00. Registrace na seminář: do 30. 9. 2024 u Heleny Kottové (e-mail: , tel.: 777 228 616). Cena semináře: pro hosty 2500,- Kč včetně materiálu, pro učitele a rodiče školy 500,- Kč.